/ ThinkStock/Getty Images
Мъжете по-силно чувстват болката в сравнение с жените, особено ако бъдат подложени на повторно болезнено изпитание, установиха учени, цитирани от в."Дейли мейл".

Според изследване на проф. Джефри Моджил от канадския университет "Макгил" представителите на силния пол по-ясно си спомнят изпитана преди време болка в сравнение с дамите. Поради тази причина те преживяват много по-силно повторното й появяване на същото място.

Какви жени харесват мъжете според зодията си (ВИДЕО)
 
Представителките на нежния пол са с доста по-висок праг на поносимост в това отношение. Екипът провел експерименти първо с опитни мишки, а след това и с хора. Учените открили чувствителни разлики в това как представителите на двата пола реагират на причинена болка.
 
В експериментите са взели участие 42 мъже и 38 жени на възраст между 18 и 40 години. Те били тествани за поносимост към различна сила на болка чрез термично нагряване на ръката. Тя била измервана със 100 точкова скала. Само 7 от 80-те участници оценили изпитваната болка на по-малко от 50 точки при първия експеримент.

Дрезгавият женски глас издава сексуален интерес

жена болка
ThinkStock/Getty Images

На другия ден доброволците били подложени отново на болезнени изпитания. Мъжете помнели по-добре преживяното и били по-стресирани, когато трябвало да изпитат болка на същото място. Това било доказано чрез измерване на кръвното им налягане, което рязко се повишавало по този повод. Представителите на силния пол давали при повторните опити и по-завишени оценки на изпитваната болка, в сравнение с жените.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА