Учени проведоха уникален експеримент, с който провериха бързината на реакциите спрямо графична информация
Учени проведоха уникален експеримент, с който провериха бързината на реакциите спрямо графична информация / ThinkStock/Getty Images
Учени доказаха, че мъжете съобразяват по-бързо, взимат най-верните решения и понасят стресовите ситуации по-добре от жените, пише изданието "Сел".

Учени: Мъжете наистина са по-глупави от жените
 
Екип от университета във Вашингтон проведе уникален експеримент, с който провери бързината на реакциите спрямо графична информация.
 
Въпреки че обработката на данните, получена чрез зрението, е на едно и също ниво при двата пола, изследователите констатираха, че именно мъжете взимат най-правилните и рационални решения въз основа на тези възприятия.

Умните приятели ни правят по-интелигентни

Мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно в зависимост от особеностите на данните, твърдят учени от университета във Вашингтон
Мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно в зависимост от особеностите на данните, твърдят учени от университета във Вашингтон ThinkStock/Getty Images

Като цяло мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно в зависимост от особеностите на данните. Това не им позволява правилно да отговарят на контролните въпроси, позволяващи да се оценят когнитивните способности на нежния пол.

Ето защо умните хора взимат глупави решения
 
Интересното в случая е, че най-остра реакция и бърза обработка на данните са наблюдавани не при здравите мъже, а при тези с нарушения в психичното развитие.

Топ 10 на имената на умните хора
 
Учените считат, че мозъчните процеси при тези хора са съпроводени с понижено регулиране на невронната активност, което води до по бързи реакции и по-остро възприятие на информацията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА