В последните години често се наблюдава размяна на ролите в семейството - жената забравя да бъде жена и привлича мъже, които превръща в жени. Често във връзките тя е в ролята на силния пол, на ловеца, който носи парите в къщи, а мъжът се въплъщава в нейната роля – гледа къщата и сменя памперси. Ето какво каза по темата сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина:

Според Наталия проблемът е, че жените стават много често мъже. Те намират по-слаби партньори, които не могат да се грижат за тях. В много страни вече няма само майчинство, но и бащинство. Ролите се разменят, но това не води до нищо хубаво, защото жената се чувства изморена и неудовлетворена, а мъжът е потиснат, губи самочувствието си, жена му вече не го привлича. След което се появяват проблемите между тях.

Ако жена ви печели повече от вас (ВИДЕО)

„Ние, жените, сами си го правим“, смята Наталия. За да може един мъж да успее, жената е тази, която трябва да му дава енергия,  да вярва в него, да го подкрепя и обича, но и да бъде обичана. Също така е много важно една жена да е вярна на себе си и на женската си енергия.

секс
ThinkStock/Getty Images

Мъжете трябва да се грижат за финансите, а жените да бъдат красиви, любящи, нежни и да подкрепят своя партньор.

Смяната на ролите в семейството депресира

“Трябва да зареждаме мъжа с вяра и топлина, да носим радост вкъщи, да се грижим се за дома, за децата. Когато ценностите се връщат на мястото си – всичко се подрежда”. казва Наталия.

мъж
ThinkStock/Getty Images

И още:

Разкриха тайните на щастливото семейство

Жените не харесват такива мъже

Идеалният мъж през различните периоди от живота на жените

Мъжкото качество, което жените ценят най-много

Когато сексът е малко и скучен

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук