Мъжете, които дори и грозни, изглеждат атрактивни в очите на жените

Креативните мъже, дори и когато не са привлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите
Креативните мъже, дори и когато не са привлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите / Thinkstock/Getty Images
Креативните мъже, дори и когато не са привлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите, установи проучване, цитирано от Франс прес.

Според автора на изследването Кристофър Уоткинс от шотландския университет "Албърти" творчески настроените представители на силния пол с грозновати физиономии предизвикват същото привличане като красавците, които обаче не са надарени с креативност.

Мъжката прическа, която отблъсква жените

В рамките на експериментите доброволци трябвало да оценят колко атрактивни са осем мъже и осем жени. Едната група била натоварена да даде оценка основавайки се единствено на външността им. Другата, като взела предвид и креативните им заложби.
От тестовете станало видно, че мъжете, възприети като неатрактивни, когато проявят въображение и творчество, получават впоследствие по-високи оценки за привлекателност. Най-много точки събрали красивите и креативните персони.

Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят

При снимките на жените резултатите се оказали по-обезсърчителни. Непривлекателните  жени продължавали да се възприемат като грозни, независимо от степента на тяхната креативност.

Още за мъжете, жените и привличането:

10 неща, с които мъжете вбесяват жените
и
10 неща, които мъжете мразят в жените

Мъжете не харесват такива жени
и
Жените не харесват такива мъже
БТА