Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят
Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят / ThinkStock/Getty Images

Кучето увеличава привлекателността на мъжете и те съзнават това - всеки пети признава, че използва любимеца си за примамка, съобщи в. "Дейли мейл". Много мъже и жени са убедени, че има нещо привлекателно в това красив мъж да се грижи за куче. Изследване на учени от университета на Невада в Лас Вегас потвърди това.

Учените са работили заедно с верига магазини за животни, за да анкетират 1210 самотни собственици на домашни любимци и да проверят дали животните са част от съвременните стратегии за срещи, дали мъжете ги използват за примамка и какво мислят жените за това.

Идеалният мъж трябва да обича кучета

Около една трета от жените и една четвърт от мъжете са признали, че някой ги е привлякъл с домашния си любимец, като кучета се оказаха най-големите помощници в свалките. 22 процента от мъжете използват любимеца си, за да привлекат някого на среща.

Според ръководителя на екипа антрополога Питър Грей за жените е важно отношението към отглеждането на поколението. Мъжете за разлика от тях хвърлят повече усилия за намирането на партньорка.

40-годишните мъже са най-сексапилни

Учените от университета на Невада са проверили и кое животно придава най-голям сексапил. За повечето жени това е кучето, с пет пъти повече точки от котката. В това отношение влечугите, птиците и зайците не са големи помощници.

Почти половината от жените и четвърт от мъжете са казали, че съдят за потенциален партньор по това как се държи с животното. Три четвърти от жените и 54 процента от мъжете са казали, че не биха излезли с някой, който не обича домашните любимци.

Жените харесват мъже с широки лица

През 2008 г. беше направен експеримент, в който французин покани на среща 240 случайни жени. В половината от случаите той беше сам, в останалата половина - придружаван от куче. Кучето значително подобри шансовете му - от 10 на 30 процента, когато бил с него.

Източник: БТА