/ Thinkstock/Getty Images
Мъже, ако искате да сте по-привлекателни за дамите, хапвайте повече моркови, препоръчват австралийски експерти, цитирани от в. "Дейли стар".

Авторите на настоящото проучване от университета на Западна Австралия са установили, че жените изпитват по-силно привличане към мъже със специфична пигментация на кожата - жълта или червена.

Мъжете са по-желани от жените, когато са яли чесън

За да си я осигурят, всичко, което представителите на силния пол трябва да направят, е да слагат редовно в чиниите си моркови или други богати на каротиноиди продукти - сладки картофи, домати или тъмнозелени листни зеленчуци като спанак и кейл.

via GIPHY

"Известно е, че каротиноидите играят съществена роля в показността с цел привличане на партньори при редица животински видове. Настоящото проучване е едно от първите по рода си, демонстриращо, че същото важи и за хората", пишат изследователите в сп. "Behavioural Ecology".

Мъжкото качество, което жените ценят най-много

За целите на проучването мъже са били разделени на две групи. Част от участниците са приемали каротиноиди под формата на добавки, а останалите - плацебо. След 12 седмици техни снимки, направени преди и след експеримента, са били показани на жени.

Специалистите са установили, че участничките оценяват като по-желани и привлекателни мъжете, които са приемали добавки.

Още за жените, мъжете и привличането:

Жените не харесват такива мъже

Мъжката прическа, която отблъсква жените

10 неща, с които мъжете вбесяват жените
БТА