Близо 2/3 от участниците в проучване, проведено във Великобритания, признават, че не биха съжителствали с партньор с лоша хигиена. Сред останалите най-дразнещи навици за британците са начинът на хранене и пристрастеността към социалните мрежи.

А каква е ситуацията у нас? Кои са най-отблъскващите навици, които независимо от чувствата ни, могат да ни откажат от любимия човек? Темата коментираха писателят Тео Чепилов, певицата Цветелина Чендова и семейният терапевт Мая Манева в "Часът на Милен Цветков" по NOVA.

Причината, заради която двойките се карат 104 пъти годишно

За Тео Чепилов закъснeнията и неспазването на ангажименти от страна на мъжете, а и на жените, са едни от най-дразнещите навици. Ревността също може да е сред най-отблъскващите черти на човек.

Певицата Цветелина Чендова е съгласна с британското проучване, с което започнахме – за нея най-дразнещи са лошите хигиенни навици. Най-важното нещо обаче е вниманието от страна на партньора.

Петте най-популярни причини за скандал между влюбени

И мнението на специалиста: „Това, което ни е привличало в началото, после може да ни отблъсне“, обясни семейният терапевт Мая Манева.

Целия разговор вижте във видеото горе

Още за мъжете, жените, привличането и караниците:

10 неща, с които мъжете вбесяват жените

и

10 неща, с които жените вбесяват мъжете

Мъжката прическа, която отблъсква жените