Откриха как непривлекателните мъже стават секси за жените
Откриха как непривлекателните мъже стават секси за жените / ThinkStock/Getty Images

И най-грозноватите мъже могат да повишат своята атрактивност в очите на противоположния пол, използвайки правилния дезодорант, установи британско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Жените не харесват такива мъже

Хората, които не са надарени със забележителна мускулатура и красиви лица, често са губещи при търсене на партньорка, тъй като имат по-слабо сексуално излъчване. Но това лесно може да се компенсира, като се "ухажва" обонянието на дамите, което е много по-чувствително от това на мъжете.

Добрият аромат, излъчван от партньора, в значителна степен компенсира неговите физически недостатъци.

10 неща, с които мъжете вбесяват жените

До тези изводи стигнал екипът на д-р Каролин Алън от университета в Стърлинг. Използвайки "правилния" дезодорант, мъжете значително могат да повишат шансовете си в сексуалната надпревара за партньорка.

Учените изследвали 40 "донори на ухания" от мъжки и женски пол на възраст между 18 и 33 години. Те носели памучни марли, залепени под мишниците им. Проби били взети без използване на дезодорант и при използване. Били направени и снимки на участниците. Жури от 273 души трябвало да ги оценят по атрактивност и по ухание.

Мъжката прическа, която отблъсква жените

Участниците с посредствена мъжественост вдигнали повече от всички останали рейтинга си, след както използвали дезодорант. При атрактивните мъже пък дезодорантът не им донесъл допълнителни точки, установили учените, цитирани от БТА.

Още за мъжете, жените и привличането:

Жените харесват мъже с широки лица

Мъжкото качество, което жените ценят най-много

Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят

Любимите парфюми на прелюбодейците