Организаторите на Международния филмов фестивал в Кан изключиха провеждането му в традиционния формат през тази година поради разпространението на новия тип коронавирус. Това съобщи списание Variety, позовавайки се на официален говорител на фестивала.

Филмов фестивал в Кан все пак ще има

Според него програмата на филмите, които са били планирани за прожекция на тазгодишния престижен кинофорум, ще бъде публикувана в началото на юни.

„Днес провеждането на [филмовия фестивал] в офлайн режим ни се струва трудно, затова планираме да обявим филмите от (първоначалния официален) списък в началото на юни“, каза директорът на форума Тиери Фремо в интервю за британския сайт за кино новини Screendaily.com.

Отложиха филмовия фестивал в Кан

По-рано президентът на фестивала Пиер Лескур и Фремо заявиха, че не се отказват от намерението си тази година да има фестивал и продължават да търсят алтернативни варианти за това.

Сред тях се разглежда възможността за сътрудничество с филмовия фестивал във Венеция, както и провеждането на филмови прожекции без жури и награди, под формата на програма от избрани филми, наречена „Кан – 2020”.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС