Религията е съвкупност, система от възгледи, нагласи и обичаи. А възможността на човешкото въобръжение да произвежда божества и свръхестествени сили е безкрайна. Затова днес са популярни, а и официално регистрирани вероизповедания, които са доста странни. Вижте 3 от най-странните религии:

Сциентология

Сциентологията e система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард през 1952 г. Той създава своя църква и религия.

Хъбард твърди, че довършва делото на Буда на Запад. Той отхвърля християнското учение за Бога и смята, че има много богове, някои от които са по-висши от другите.

Според Сциентологията всеки минал живот има  неестествени преживявания, наречени енграми, прилепнали към телата като кърлежи. Именно енграмите са причина индивидът да е в конфликт с обществото и да не може да се приспособи към живота. Ето защо енграмите трябва да бъдат открити и премахнати. Това се извършва чрез "прослушване" по време на организираните от Хъбарт скъпоструващи курсове.

Холивудски звезди масово залитат по това съмнително учение. Том Круз например позволява на Сциентоложката църква да дирижира целия му живот.

религия
Guliver/Getty Images

Обществото Етериус

Това е религия, основана на вярванията за НЛО. Създава я Джордж Кинг в началото на 50-те години на миналия век. Той твърди, че бил посетен от извънземно интелигентно същество на име Етериус. Кинг смятал, че това е божествена намеса в неговия живот и създал тази религия, която е смесица от хедонизъм, будизъм и християнство.

Последователите му вярват, че има извънземна цивилизация и лидери, които ги направляват. Целта на религията е да се предотврати унищожаването на света. Членовете и вярват, че могат да предотвратяват природни бедствия с молитви и религиозни практики, които са получили от извънземните.

р
Thinkstock/Getty Images

Вампиризъм

Вампиризмът е вдъхновен от романа „Дракула“ на Брам Стокър от 1897 година. Днес последователите на тази странна религия наброяват около 500 човека. Вампиризмът има две основни направеления - хора вампири и животни вампири.

В основата на тази религия е кръвта, която е и част от всеки ритуал на последователите на вампиризма.

вампиризъм
Thinkstock/Getty Images


И още по темата:

Как силата на религията променя света?

Холандия призна Църквата на летящото спагетено чудовище

Религиите се зародили от човешки бактерии, твърдят учени

Най-странните религии по света (ВИДЕО)