"Наука и религия не могат да живеят в мир. Науката приема само емпирично, математически или логически потвърдени истини. Религията се базира на една книга отпреди 2000 години", казва математикът Одифреди.

Според някои учени именно науката е днешната истинска религия, докато старата религия е просто сбор от суеверия. Много хора дори отиват по-далеч и смятат религията за една голяма конспирация.

Какво става с душата и с тялото на човека след смъртта?

Ето какво казва Томас Пейн: „Християнската религия е пародия на култа към Слънцето, която поставя мъж наречен Христос, на мястото на Слънцето и му се прекланя с обожание, с каквото първоначално са се прекланяли пред Слънцето..."

От древни времена човекът се е прекланял пред слънцето, защото е основната движеща сила на света. Най-старите рисунки в култ на слънцето датират от преди 15 000 години. Хората разбирали силата на слънцето, защото то им давало светилна и топлина. Те знаели, че без него няма да има реколта и светът не би оцелял. Това прави слънцето най-почитания обект за всички времена.

Голямо значение за древните народи имали и звездите. Те служели за ориентация и придвижване на астрономическите събития. Древните цивилизации дали имена на съвкупности от звезди, познати днес като съзвездия. Така се родило едно от най-старите концептуални изображения, познати на човечеството - зодиака. Той изобразява слънцето и неговото движение през 12-те най-важни съзвездия. Древните народи не само следели звездите и слънцето, а и ги персонифицирали, създали митове за тяхното взаимоотношение. Слънцето, със своите животодаряващи способности, е олицетворение на невидимия създател-синът на бог, светлината на света, спасителят на човечеството. Съзвездията са местата, през които пътува божият син през годината.

Най-старите истории за бог, познати ни днес, са за египетският бог Хор. За него има много митове, тясно свързани с движението на слънцето. Роден е на 25 декември след непорочно зачатие, раждането му било съпроводено от ярка звезда на изток, когато се родил трима царе му поднесли подаръци. Той става учител на 12 годишна възраст, на 30 е покръстен и така започва неговата служба. С него пътували 12 ученици, правел чудеса като да лекува болните и да ходи по вода. След като е предаден от един от учениците си, е разпънат на кръст. Три дни след смъртта си възкръсва.

Звучи ли ви познато тази история? Сходствата обаче не спират до тук. Тази история се повтаря и при много други богове от различни религии и митологии.

Вижте още от "Конспирации"

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

Невидимата мрежа: Какво се крие в мрачните дълбини на интернет (ВИДЕО)

Какво доказва, че Земята е плоска?