Холандия призна Църквата на летящото спагетено чудовище

Холандия призна Църквата на летящото спагетено чудовище
Холандия призна Църквата на летящото спагетено чудовище / БГНЕС

Холандия официално призна за религия майтапчийското вероизповедание Църквата на летящото спагетено чудовище, в която паството ходи с гевгир за макарони на главата, пише в."Метро".

Руснак ще изгуби книжката си, ако шофира без гевгир на главата (СНИМКИ)

Главното божество в този култ е Летящото спагетено чудовище, а изповядващите религията наричат себе си пастафарианци. Църквата, официално призната в Северна Америка, се заражда там и е основана от Боби Хендерсън през 2005 година. Според майтапчийските й канони раят представлява вулкан, бълващ бира, населен със стриптийзьорки. Адът изглежда приблизително по същия начин, но бирата е изветряла, а стриптийзьорките носят венерически болести.

Канадец се бори за правото си де се снима с гевгир на главата

Пародийната религия бе плод на реакцията на атеистите, които протестираха срещу решението на властите в щата Канзас да разрешат преподаването на теории за божественото сътворение в обществените училища. Според пастафарианците създател на цялата вселена не бил Бог, а Летящото спагетено чудовище. Вярващите твърдят, че носенето на гевгир е равносилно на правото на мюсюлманските жени да носят хиджаб и на индуистите да носят чалми. Поради тази причина те се снимат в официални документи, като шофьорски книжки, с цедка за макарони на главата.

Източник: БТА