/ iStock/Getty Images
Експерти съветват как бързо да почистите дома си, за да не посветите целия уикенд на това.

Експертите препоръчват използването на специални инструменти при почистване. Прахосмукачка-робот или парен моп ще ви помогнат да спестите много време, но ако ги нямате, всеки може да закупи комплект микрофибърни кърпи или препарати. Вместо химикали, използвайте сода за хляб, оцет и лимонов сок;

Когато почиствате, се придържайте към един избран модел, като го спазвате всеки път. С течение на времето този процес просто ще стане автоматичен. Експертите препоръчват да започнете с кухнята, тъй като там винаги се върши най-много работа.

Освен това не трябва да разделяте процеса на почистване на стаи. Ако миете пода, измийте във всички стаи наведнъж, това ще ви позволи да не се разсейвате и да не губите време в очакване да изсъхне.

Експертите също съветват да не събирате ненужни неща, така че когато чистите, да не губите време да мислите къде да ги поставите. Преминете през стаите с торба за боклук и изхвърлете всичко, което седи наоколо и събира прах. Не съхранявайте напукани съдове или стари списания.

Най-добре е да почиствате всеки ден или на всеки няколко дни. Струва си да запомните, че колкото по-дълго не почиствате, толкова повече мръсотия се натрупва в къщата ви.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер