Том Джоунс: Съвременната музика е боклук
Том Джоунс: Съвременната музика е боклук / Guliver/Getty Images

Уелският певец ветеран сър Том Джоунс смята, че съвременната музика е "боклук", съобщи Контактмюзик.

Изпълнителят на хита Delilah не е впечатлен от "настоящата реколта" от музикални таланти и е на мнение, че не би имал проблем да стане звезда, ако тепърва трябва да гради кариера, тъй като сред съвременните певци няма аналог на класически артисти като Елвис Пресли.

СНИМКИ: Том Джоунс вдигна на крака българската публика

Запитан в интервю за в. "Гардиън" дали би имал същия успех, ако започне да пее сега, 75-годишният Том Джоунс отговаря: "Несъмнено. При наличието на всичкия този боклук, нямаше да имам проблем. Навремето трябваше да се конкурирам със звезди като Елвис Пресли и Джанис Джоплин. Тогава беше трудно да бъдеш успешен изпълнител".

Джоунс все пак е почитател на някои съвременни певци и не пести похвалите си за отхвърлената от шоуто "Американски идол" Тори Кели, която впоследствие изгради успешна кариера. "Харесвам Бруно Марс и Тори Кели - най-добрата изпълнителка сред новото поколение певици. Тя наистина е страхотна. Кели се пробва в риалити формат, но Саймън Кауъл не хареса гласа й и каза "Не". Ето ви доказателство - ако той не одобри някого, значи изпълнителят е страхотен. Тори Кели свири отлично на китара, изглежда шик, пее като ангел и пише песни", допълва Джоунс.

За първи път мъж пее песента към филм за Джеймс Бонд от 1965 г. насам

На въпрос дали днес би записал тематична песен към филм от поредицата за Джеймс Бонд след успеха на парчето към филма "Операция "Мълния" (1965), Том Джоунс отговаря: "Да, ако разполагам с подходяща песен. Мисля, че новите тематични песни към филми от поредицата са различни от някогашните. Когато аз записах тематичното парче към "Операция "Мълния", то пасваше на образа, пресъздаден от Шон Конъри. Тогава това беше мачо парче за мачо Джеймс Бонд. Харесвам Сам Смит, но още не съм слушал тематичната песен, която той записа за най-новия филм от поредицата".

Източник: БТА