За първи път мъж пее песента към филм за Джеймс Бонд от 1965 г. насам
За първи път мъж пее песента към филм за Джеймс Бонд от 1965 г. насам / Guliver/Getty Images

Скоро след като публикува "кодирана" снимка в Instagram, намеквайки, че той е изпълнителят на тематичната песен към новия филм за Джеймс Бонд, британският певец и автор на песни Сам Смит потвърди новината, съобщи Контактмюзик.

Заглавното парче към "Спектър" - 24-ия филм за приключенията на агент 007, е озаглавено Writing On The Wall. Песента е записана от 23-годишния Сам Смит в съавторство с носителя на Грами Джими Нейпс.

Смит става първият мъж - британски солов изпълнител, записал тематична песен към филм от поредицата за Джеймс Бонд след Том Джоунс през 1965 г. През 2012 г. британската певицата Адел спечели Оскар за песента Skyfall към филма "007 Координати: Скайфол".

Skyfall или просто Бонд, Джеймс Бонд!

"Това е един от най-забележителните моменти в досегашната ми кариера. За мен е чест най-сетне да съобщя, че изпълнявам тематичната песен към новия филм за Джеймс Бонд. Вълнувам се да бъда част от тази легендарна британска поредица и да запиша името си до тези на изпълнители, от които съм черпил най-голямото си музикално вдъхновение. Надявам се, че ще се насладите на песента, както за мен беше удоволствие да я запиша", казва Сам Смит.

"Сам и Джими създадоха вдъхновяваща песен към "Спектър". Уверени сме, че благодарение на невероятния глас на Сам Writing On The Wall ще бъде възприета като една от най-великите "Бонд" песни на всички времена", казват продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи.

Сингълът Writing On The Wall ще излезе на 25 септември. Филмът "Спектър" ще тръгне по кината във Великобритания на 26 октомври, а в САЩ - на 6 ноември.

Източник: БТА