"Мостът на храбреците" (Brave Man's Bridge) се намира в китайски национален парк и определено не е за хора, които се боят от височини.

Мостът се издига на цели 180 метра над земята и не винаги е бил от стъкло. Инженери са решили да подменят някогашната дървена конструкция - страховита сама по себе си, с дебело стъкло, под което се разкрива спираща дъха гледка над каньон. Подът на конструкцията е от стъкло, дебело 24 мм. Конструкторите му твърдят, че това стъкло е 25 пъти по-здраво от обикновените.

По-рано на това място в парка е имало дървен мост, но ръководството решава да рискува и през 2014 година една от секциите на стария мост е заменена с изцяло стъклена. Сега целият мост е от стъкло и това го прави най-дългият стъклен мост в света.

Истината обаче е, че съоръжението си е съвсем стабилно и сигурно. Стъклените панели са достатъчно плътни и могат да издържат дори скачащи по моста туристи, обяснява работник, цитиран от сайта PopularMechanics.com. Стоманената решетка отдолу пък няма да позволи човек да пропадне, дори и да се счупи някое от стъклата.

Гледайте във видеото.