2018 година бе доста вълнуваща и разнообразна за пазара на смартфони. 2019 г. е само на месец разстояние, а тя се очертава да бъде изпълнена с още повече новости. Ето кои са те:

Samsung

Възможно е още през януари или февруари да видим новите Galaxy S смартфони. За момента слуховете покрай тях гласят, че ще бъдат представени в три различни модела, като най-евтиният ще е само с по една камера отпред и отзад. По-скъпите Galaxy S10 и Galaxy S10+ най-вероятно ще са с вграден в дисплея сензор за пръстов отпечатък и с още по-големи дисплеи.

Най-интересното, което очакваме от Samsung, е Galaxy F - огъващият се смартфон, който се превръща в таблет, благодарение на Infinity Flex технологията, която компанията наскоро представи.

5 ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните (ВИДЕО)

Huawei

Huawei показа, че не само знае как да прави качествени смартфони, но знае и как да бъде пионер в света на Android. За P30 и P30 Pro, които ще видим през 2019 г., все още се знае твърде малко, но предвид класата на тазгодишните Huawei телефони, всички очакват моделите с нетърпение. Вероятно при тях да видим още по-мощен 7-нанометров Kirin чип, както и новости при лицевото разпознаване.

10 признака, че страдате от номофобия

Apple


Apple притежава един от най-добрите екипи за самостоятелна разработка на чипове от ново поколение, който тази година произведе A12 Bionic, за да направи тазгодишните iPhone модели едни от най-мощните на пазара.

Очакваме, че догодина компанията на Тим Кук ще представи два нови модела, струващи над 1000 долара, както и ново устройство от класа на iPhone XR, който за момента е най-продаваният iPhone на 2018 г.

Жените са по-пристрастени към телефона си

Други интересни модели

През 2019 г. ще видим и LG V50 ThinQ, който ще е зареден с още повече AI мощ, особено що се отнася до представянето на камерата, която пък най-вероятно ще е с конфигурация от три сензора.

Най-вероятно още през февруари ще видим и новата Nokia 9, за която се говори, че ще е първият смартфон на бранда, който разполага с наистина добра камера. Чуваме, че телефонът може би ще има 7-нанометров чип, какъвто за момента има само в тазгодишните флагмани на Apple и Huawei.

смартфон
ThinkStock/Getty Images

И още:

Любимите джаджи на мъжете

Пет умни джаджи за възрастни (ВИДЕО)

Скъпите GSM страдат от студ

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук