Технологиите се развиват непрекъснато и вече не можем да си представим живота без тях. Каналът ONE MIN TECH припомня 5 джаджи от миналия век, които бяха заместени от смартфоните. Ето кои са те:

Game Boy

Game Boy беше истински феномен през 90-те години на миналия век. Конзолата е произведена от Nintendo през 1989г. Game Boy представлява своеобразна революция в света на забавленията и става забавление както за деца, така и за възрастни, което години наред оглавява списъците с желани подаръци за Коледа.

игри
Thinkstockphotos

Speak and Spell

Speak & Spell е създадена от Texas Instruments и се е състояла от синтезатор за говор, клавиатура, LCD дисплей, и порт за включване на дискети с игри. Тя е първата от поредицата образователни игри на компанията, последвана от Speak & Read и Speak & Math.

Умна джаджа сканира калориите в ястията, които ще консумираме

Уокмен и касети

Може би не всеки знае, че Walkman е името на оригиналния аудио касетофон, произведен от Sony през 1979 година. Това устройство става толкова популярно, че по-късно името му започва да се използва за назоваване на всички портативни аудио плейъри. Портативният аудио касетофон промени музикалната култура – през 80-те години на миналия век да си собственик на уокмен беше също толкова престижно и модерно, както е притежаването на iPhone днес.

Уокмен
Thinkstockphotos

Дискети

От излизането си през 1967 година, дискетите не спират да се развиват и стават все по-малки по размер: дискета (8 "), мини дискета (5.25") и микро дискета (3.5 "). Sony, един от най-големите производители на дискети, спря производството им през март 2011 г. Дискетите бяха заменени от CD-та и от USB флашките, които все още са в употреба. Но смартфоните и услугите в облака вече предлагат безопасно съхранение на всичките ни данни и информация.

Пет умни джаджи за възрастни (ВИДЕО)

Kodak и Fujifilm филм

Преди да се появят цифровите фотоапарати, снимките първо се записваха върху филм и след това се проявяваха снимките. Днес те не се използват толкова, колкото през 80-те и 90-те години на миналия век, но трябва да се признае, че все още има много любители фотографи, които имат страст към процеса на проявяване на снимки. Днес смартфоните са оборудвани с мощни сензори, имат вградени филтри и настройки, които дават възможност на всеки да прави вдъхновяващи снимки.

кодак
Thinkstockphotos


И още:

Джаджа позволява да ваем тяло зад бюрото в офиса

5 сайта, в които ще намерите оригинални джаджи (ВИДЕО)

Специална джаджа надушва „социално неприемливи“ аромати

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук