Amazon с 3D смартфон и още джаджи
Amazon с 3D смартфон и още джаджи / снимка: Reuters

Онлайн търговската компания Amazon работи по проект за смартфон, чийто екран ще позволи да се показват картини в три измерения. Това става в рамките на широкомащабна кампания на пазара на електроника, посочва Wall Street Journal.

Източници, запознати с темата, съобщават на американския ежедневник, че картините изглеждат като висящи над екрана и могат да се виждат без специални очила. Те ще позволяват да се работи с визуални команди, подобно на образа при последния смартфон на южнокорейската Samsumg.

От две години насам често се възраждат слуховете около намеренията на Amazon да пусне на пазара на мултифункционални телефони. Компанията, която разнообрази много дейността си, започвайки като онлайн книжарница, вече влезе с успех на пазара на таблети, където нейният Kindle Fire се настани като конкурент на iPad-а на Apple.

Според Wall Street Journal компанията развива цяла серия електронни устройства. Вестникът посочва два смартфона, телевизионен декодер и радио, които ще позволят да се следи съдържание в стрийминга в интернет, но без сваляне. Някои от тях могат да се появят на пазара в следващите месеци, посочва БГНЕС.