Джаджа позволява да ваем тяло зад бюрото в офиса
Джаджа позволява да ваем тяло зад бюрото в офиса / ThinckStock/Getty Images

В началото на годината много хора, в опит да се придържат към новогодишното решение да водят по-активен и здравословен начин на живот, се хвърлят да купуват членски карти за фитнес. Цялата тази суетня обаче може да им бъде спестена благодарение на ново приспособление, което дава възможност залата за тренировки да бъде пренесена в офиса.

Музиката подобрява работата, тихите офиси са най-непродуктивни

С помощта на джаджата служителите могат да тренират на воля, без дори да им се налага да напускат бюрото си, съобщава сайтът Ред Ферит.

Приспособлението Офис Джим се прикрепя към всеки стол с облегалка. Веднъж монтирано, служителят може с негова помощ да прави различни упражнения, без да става от бюрото.

Недостатъкът на Офис Джим е, че не предлага възможност да се тренират краката, а само горната част на тялото. Ако иска да заздрави мускулите на долните крайници, служителят ще трябва да се "отлепи" от стола и да се разходи из офиса. Или редовно да използва стълбите, вместо асансьора.

За да работите по-добре, работете по-малко

Като се изключи това малко неудобство, Офис Джим е отличен помощник за спазване на новогодишното решение за по-активен и здравословен начин на живот, тъй като благодарение на него може тренировките могат да се вместят в натоварения служебен график.

Източник: БТА