/ Thinkstock/Getty Images
Ако си мислите, че фобиите, които тормозят съзнанието на хората са само няколко вида, жестоко се лъжете. Съществуват медицински доказани фобии, които излизат извън рамките на нормалните човешки страхове.

Вижте най-странните фобии, от които хората страдат:

Неофобия

Неофобията е страх от новости, изобретения или изживявания. Това е страх от разчупване на всекидневната рутина. Страдащите от нея изпитват страх дори от нови вещи.

Дидаскалейнофобия

Това е страх от това да ходиш на училище. Болните от нея деца действително чувстват силна тревожност от мисълта, че трябва да са в клас всеки ден, което им причинява сърцебиене, гадене, когнитивни затруднения и преди всичко дълбока депресия.

фобии
Thinkstock/Getty Images

Генуфобия

Това е заболяване, което варира при различните хора - някои се страхуват да видят голи колене на живо, докато други - дори и на филм.

Калигинофобия

Калигинофобия е страх от разговор с красиви жени. Тази фобия засяга хора и от двата пола и обикновено е свързана с трудности в социалното общуване Страдащият от тази фобия не може да стои в една стая с красива жена.

Аритмофобия

Заболяване, при което хората се страхуват от числа и математика. Страдащите от аритмофобия изпадат в паника при вида на математически числа, понятия и уравнения . Те отказват да асимилират цифрите.

Метрофобия

Това е страхът, причинен от поезия. Заболяването засяга предимно децата в училище, които са принудени да рецитират стихове.

Антофобия

Някои хора се плашат от цветята. Те изпитват страх, тревожност и безпокойство дори само от вида на листата и стеблата на цветята.

Спектрофобия

Страдащите от спектрофобия изпитват страх от отражения и огледални повърхности. Те изпитват безпокойство от собствения си образ, от огледални повърхности или дори от потенциалната връзка на огледалото с паранормалното.

Аблутофобия

Аблутофобия е страх от къпане или миене. Често срещано е при жени и деца, които са твърде емоционални. Причинява се от травма в миналото.

Ергасиофобия

Това е една от най-странните фобии, от които страда човекът.

Ергасиофобия е страх, който е причинен от работа. Предизвиква тревожност и депресия.

Вижте още за фобиите и страховете:

Мъжките фобии в леглото

Секс фобии

Вижте как да преборите страха от летене

Лошите преживявания могат да бъдат полезни

Червеното вино и плодовете лекуват фобии