Не е изненада, че известните личности имат склонност към скъпи хобита, пише каналът "Скандално" във vbox7. Ето и кои са скандално скъпите колекции на звездите.


Джей Зи

Рапърът има богата колекция от часовници, като всеки един е внимателно подбран. Някои от най-скъпите са оценени на над 20 хиляди долара. Най-скъпият часовник в колекцията е подарък от Бионсе и съдържа 1282 диаманта, а цената му е 5 милиона долара.

Пеле

Футболната звезда има голяма колекция от футболни сувенири. Тя включва над 2000 артикула. Колекцията е продадена на търг в Лондон за 5 милиона долара.

Пеле
Gulliver/Getty Images

 Никол Кидман

Актрисата има богата колекция от монети. Кидмън събира юдейски монети от 4 в.пр.Хр. Липсва публична информация, каква е цената на колекцията, но се предполага, че заради редките монети, тя достига до няколко милиона долара.

Никол Кидман
Gulliver/Getty Images


Леонардо ди Каприо

Истински фен на „Междузвездни войни, актьорът притежава над 150 фигурки от поредицата. Една от най-скъпите е Vinyl Cape Jawa, която струва 18000 долара. Няма информация колко струва цялата колекция на Лео, но изглежда инвестира много в това хоби.

Никълъс Кейдж

Актьорът е фен на ретро комиксите и разполага с една от най-големите колекции в света. Най-скъпият му комикс възлиза на над 2 милиона долара и е първият брой, в който се появява Супермен.

ретро комикси
iStock/Getty Images