Всеки си има хоби, затова и кралското семейство не прави изключение. За някои от тях вече сме чували, а други ни изненадаха, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и кои са любимите занимания на британското кралско семейство, когато не са заети със задълженията си имат свободно време:

Кралица Елизабет

Още 3-годишна кралицата язди коне. Първият си кон получава като подарък от дядо си Джордж VI, когато е на 4 години. Кралицата развива любов към конете и искрено влечение към язденето и често може да бъде видяна на кон.

Кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

Принц Чарлз

Като примерен природозащитник, 72-годишният принц се опитва всичко в дома му да е натурално и природосъобразно. Затова Чарлз отглежда сам птиците си. В своя дом той се грижи за няколко породи домашни пилета. Той е толкова добър в хобитото си, че дори става покровител на Британския клуб за птици.

Принц Уилям

Принцът е запален мотоциклетист и колекционер на мотори. Уилям притежава Triumph, Yamaha, Kawasaki и Ducati, а 1198 на Ducati е сред любимите му, като има четири от тях. Съпругата му е истински ужасена от хобито му и не иска децата им да се докосват до моторите.

Принц Уилям
Gulliver/Getty Images

Кейт Мидълтън

За разлика от съпруга си, Кейт има много по-безопасно хоби – фотографията. Тя е направила множество от кралските снимки, които са станали обществено достояние. Херцогинята е заснела всички официални портрети на децата си и техните първи учебни дни.

Кейт Мидълтън
Gulliver/Getty Images

Принц Джордж

Подобно на родителите си, страстта към зимните спортове се превръща в хоби и на принц Джордж. Той се качва на ски, когато е 3-годишен. От скоро, принцът заедно със сестра си започна да учи балет в училище. Сред хобитата му е и фотографията, където взима уроци на открито.

Принцеса Шарлот

Принцесата има няколко хобита. Както брат си, принц Джордж, тя е запалена по балета, който посещава редовно. И подобно на баба си и леля си принцеса Ан, Шарлот е изключително запалена по конната езда.

Принц Хари

Още като дете Хари започва да тренира поло и съвсем скоро, започва да участва в турнири. Заедно с брат си неведнъж са участвали в благотворителни турнири и състезания.

Меган Маркъл

Меган е фен на йогата, още преди да стане дукеса. Майка ѝ е учител по йога, така че тя се занимава с това хоби още от дете. Меган има интерес и към калиграфията, която за кратко е и нейна професия, а днес е още едно от хобитата ѝ.