Членовете на  британското кралското семейство трябва да спазват редица особени правила в ежедневието си. Същото важи и за техните пътувания. Вижте ги в канала "Royal News" във vbox7:

Нямат право на свободно време и разходки

Въпреки че могат да си позволят да посетят която и да е част на света, принцовете, херцозите и дори Кралицата прекарват часовете си в официални срещи и всяка минута е описана в строг график. Те дори знаят точното време, в което трябва да си тръгнат от събитие и да се качат в колата. Нямат време за разходки, екскурзии и посещения на местни атракции.

Носят по 2 броя от всеки тоалет

Личният асистент и стилист на кралицата, Анджела Кели, винаги предвижда по два еднакви броя на официалните тоалети. В случай на спешни ситуации (петно, стърчащ конец или нещо друго), Кралицата незабавно се преоблича и така избягва всеки потенциален моден гаф.

Носят и черен костюм

Монарсите винаги трябва да имат черен костюм в багажа си. Той не е за официални поводи, а в случай, че някой от техните роднини почине, докато те са в чужбина.

Това правило е наложено, след като бащата на Елизабет II почива през 1952 г., по време на престоя ѝ в Африка. Връщайки се у дома, тя е трябвало да чака в самолета, докато някой ѝ донесе костюм.

Винаги имат банка кръв и лекар

Това е едно от най-необичайните неща, което може да се намери в багажа на кралските особи. Но според протокола, по време на път трябва да има една банка кръв от съответната кръвна група, както и лекар, който да извърши кръвопреливане при необходимост.

Придружавани са от десетки асистенти

Където и да отидат, членовете на кралското семейство "се радват" на огромна компания от секретари, асистенти, фризьори, бодигардове, стилисти и детегледачки. Кралицата например има 34 асистенти, херцозите на Кеймбридж около 10 помощници, а Меган и Хари винаги са придружавани от няколко преводачи и личен стилист. В това число не влизат телохранителите, разбира се.

Индивидуално меню за всеки член на семейството

Служителите на монархията договарят предварително хранителните нужди на всеки член на монархията с чуждестранните готвачи. Забранено е добавянето на лук или твърде много подправки, морски дарове или други храни, които могат да доведат до алергични реакции и стомашни неразположения.