Сериал ще разказва за следвоенните години от управлението на кралица Елизабет Втора
Сериал ще разказва за следвоенните години от управлението на кралица Елизабет Втора / снимка: Guliver/Getty Images

Компанията „Нетфликс” ще разкаже в сериал историята на управлението на британската кралица Елизабет Втора в годините след Втората световна война и отношенията й с министър-председатели през следвоенния период, съобщи „Холивуд рипортър”.

Сериалът ще се казва „Короната” (The Crown) и ще съдържа 10 епизода, които е предвидено да бъдат излъчени в средата на 2016 г. В ролята на кралица Елизабет Втора ще видим актрисата Клер Фой. В сериала ще участват също Мат Смит и Джон Литгоу. Смит ще се превъплъти в образа на принц Филип, съпруг на кралицата, а американецът Литгоу ще изиграе ролята на министър-председателя Уинстън Чърчил.

В работата над „Короната” обединяват сили сценаристът Питър Моргън („Кралицата”, „Фрост срещу Никсън”), режисьорът Стивън Долдри („Били Елиът”) и продуцентът Анди Харис („Кралицата”). Долдри, Филип Мартин и Джулиън Джарълд ще поставят по един отделен епизод, като сценариите на всички тях ще бъдат написани от Морган на базата на пиесата „Аудиенцията” с Хелън Мирън.

Мястото на действието на сериала ще са Бъкингамският дворец и „Даунинг стрийт” 10, резиденцията на министър-председателя.

Драматичната история ще бъде посветена на интриги, любовни връзки и политически машинации, които в някаква степен са повлияли върху процесите през втората половина на 20 в. и то не само във Великобритания, но и в целия свят.

Първият сезон ще разкаже как 25-годишната принцеса трябва да оглави една от най-силните монархии в света. При това тя трябва да създаде плодотворен политически съюз с непримиримия, закален във войните министър-председател Уинстън Чърчил.

Източник: БТА