Какво се променя с времето в една връзка? Почти всичко!

В началото и двамата прекарвате часове в чатове и разговори, без да ви омръзне. Той сякаш е най-забавният и романтичен човек, а тя е по-интелигентна и разбрана от всички други на нейната възраст.

Една година по-късно - той има непоносимост към разговорите и чатовете, продължили повече от 2 минути. А тя постоянно го залива с натоварващи и често безсмислени въпроси...

Какво издава позата при сън за вашата връзка? (СНИМКИ)

Напълно нормално е с рутината на ежедневието, проблемите и различната натовареност на партньорите, да настъпи известна доза отчуждение.

Не само общуването обаче се променя за влюбените с времето. Сексът също търпи негативите на дългата връзка.

Знаете ли например, че желанието на жените за секс намалява, когато са в дълга връзка, но това на мъжете остава същото? Желанието на дамите за сексуални подвизи намалява с всеки месец във връзката.

Формула изчислява колко дълго трае любовта

Романтиката пък убива сексуалното желание у мъжете. Проучване показа, че мъжете се възбуждат повече от видео клипове от документален филм за английската история, отколкото от известната сцена с първата целувка в "Титаник".

"Във връзката настъпва момент, когато сексът вече не е приоритет за партньорите. След като е изминало известно време, двойките се изкушават да сравняват сексуалния си живот с този в началото на връзката им, но подобни сравнения често са нереалистични", обяснява сексуалният терапевт Питър Садингтън.

Секси заповеди за незабравимо прекарване в леглото

Има обаче няколко неща, които можете да направите:

Говорете за сексуалните си проблеми и желания.

Не се залъгвайте, че рутината никога няма да ви застигне, бъдете подготвени.

Разнообразявайте секса - сменете мястото, включете играчки, играйте роли.

Вижте знаците, че сексуалният ви живот е катастрофа