Формула изчислява колко дълго трае любовта
Формула изчислява колко дълго трае любовта / Thinkstock/Getty Images

Макар математиката да е несъвместима с любовта, изследване за трайността на връзките с участието на 2000 души откри формулата за продължителността на любовната връзка.

Ако искате да разберете колко ще трае любовта, трябва само да направите следното изчисление L=8+.5У-.2P+.9Hm+.3Mf+G-.3g-.5(Sm-Sf)2+I+1.5C, съобщава БГНЕС.

L" е предвидената продължителност на връзката в години. „Y" е броят години, в които се познавате преди да започне връзката ви. „P" е общият брой на партньорите, които сте имали. „Hm" - важността, която мъжът придава на връзката. „Mf" - важността, която жената придава на връзката. „G" - важността, която двамата партньори отдават на хумора, събрани заедно. "g" - важността, която двамата партньори отдават на външния вид. "Sm" и "Sf" - важността, която мъжът и жената отдават на секса. "I" - оценката на партньорите за родителите им. "C" - важността на децата за двамата партньори.

Всяка от гореспоменатите променливи се оценява по скала от едно до пет, като едно е най-маловажното, а пет е най-важното. Ако сте умерени в отговорите си и давате средна оценка три на изброените променливи, връзката ви ще трае 22,1 години.