Пандата Мън Мън
Пандата Мън Мън / БГНЕС
Загадката защо женската панда Мън Мън - обитателка на зоопарка в Берлин, ходи назад, най-после е разрешена - симпатичното създание е разбрало, че така привлича вниманието на посетителите и съответно получава повече бамбук, предаде ДПА.

Панда разтопи хиляди сърца с щурата си игра със снежен човек (ВИДЕО)

"Мън Мън е дружелюбна, но и наблюдателна панда. Тя е открила, че необичайното ѝ поведение допада на хората и има положителни последствия за нея - възторжените посетители ѝ дават повече бамбук", казва говорител на зоопарка.
Мън Мън и по-големият с три години мъжки екземпляр Цзяо Цин пристигнаха от Китай в Германия по-рано през тази година и бързо се превърнаха във водеща атракция на Берлинския зоопарк.

Във Виена се родиха панди близнаци, заченати по естествен път (ВИДЕО)

Навикът да върви назад, демонстриран от Мън Мън, притесни служителите на зоологическата градина, докато Германия същевременно се забавляваше с необичайния ѝ начин на придвижване.
Гледачите първоначално решиха, че пандата е стресирана и не скриха надеждата си, че любовната връзка с Цзяо Цин ще ѝ помогне да се отпусне, припомня агенцията.

Сега, когато загадката вече е разрешена, рутинната практика за хранене на Мън Мън е променена, за да може пандата да преодолее странната си привичка. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА