Всеки се чуди дали извънземните са реални. Сега професорът от Станфорд Гари Нолан отговаря категорично "да". Не само това, но професор Нолан също така вярва, че те живеят сред нас на Земята и го правят от дълго време. Вестник "Ню Йорк пост" съобщава за коментарите на професор Нолан по време на сесия на конференцията „Salt iConnections“ в Манхатън.

Сред обсъжданите теми е бил и сигналът "Уау!" - невероятно силен взрив на радиовълни през 70-те години на миналия век, за който някои астрономи предполагат, че е дело на извънземни, търсещи признаци на живот на други планети. Оттогава е установено, че сигналът "Уау!" вероятно е естествено явление, предизвикано от две комети. Разбира се, това също е само теория, така че никога не се знае.

Изследователски център в Шотландия ще подготвя хората за първи контакт с извънземни

Д-р Гари Нолан определено се чувства доста уверен в твърденията си, тъй като когато модераторът го помолил да каже каква е вероятността извънземни да са посетили Земята, Нолан отговорил: "100%". За да подкрепи твърденията си, той посочил факта, че миналата година е създадена Службата за разрешаване на аномалии. Службата за разрешаване на аномалии е отдел към Службата на министъра на отбраната на САЩ и задачата ѝ е да разследва неидентифицирани летящи обекти и други неидентифицирани въздушни явления от въздуха, морето, космоса или земята.

Службата за разрешаване на аномалии във всички области е предшествана от Оперативната група за неидентифицирани въздушни явления в рамките на Службата за военноморско разузнаване, която до голяма степен изпълнява същата функция. Вероятно е обаче тези служби да са създадени по-скоро от съображения за национална сигурност, а не като правителствени ловци на извънземни. И все пак, ако в САЩ бъдат открити извънземни, това вероятно ще е организацията, която първа ще разбере за това.

Гражданите могат също така да докладват за забелязани извънземни на Службата за разрешаване на аномалии, за да може службата да ги разследва. Откакто службата е започнала разследванията си, не е имало потвърдени случаи на извънземни - поне засега. Въпреки това от стотиците разследвания, започнати от Службата за разрешаване на аномалии, само около половината са били разрешени с известна сигурност.

Повечето от разследванията, започнати от Службата за разрешаване на аномалии, обикновено имат доста прозаични решения, като например метеорологични балони. Винаги обаче е възможно отворените в момента и необяснени случаи да имат разрешения, които да сочат към извънземни. Някои от докладваните неидентифицирани аероплани (UAP - unidentified ariel phenomena) демонстрираха необичайни летателни характеристики или възможности за изпълнение, така че ще си струва да ги наблюдаваме.

Отдел, изпълняващ подобна на Службата за разрешаване на аномалии, е публично известен от 2007 г. насам с Програмата за усъвършенствано идентифициране на аерокосмически заплахи, която е действала до 2012 г. Гореспоменатата Работна група за неидентифицирани въздушни явления е публично потвърдена през 2017 г., преди Службата за разрешаване на аномалии във всички области да поеме официално функциите си през 2022 г. През цялата история на тези служби нито един извънземен не е бил официално потвърден.

Разбира се, това, че нито един извънземен не е бил официално потвърден, не означава, че те не са тук или че правителството на САЩ не ги е открило. Вероятно подобни секретни програми са съществували много преди да бъдат разсекретени през 2007 г. Все пак е добре да има известна прозрачност в подобни програми и може би в бъдеще д-р Гари Нолан все пак ще се окаже прав.
БГНЕС