Премиерата на филма за Семейство Симпсън ще бъде във Вермонт
Премиерата на филма за Семейство Симпсън ще бъде във Вермонт / netinfo

Град Спрингфийлд, в щата Вермонт, изпревари 13 други града със същото име за правото първи да бъде домакин на премиерата на филма за знаменитото семейство Симпсън, пише БГНЕС.

Действието на анимационния филм се развива в град Спрингфийлд. Създателят на анимационния филм Мат Гронинг е смятал, че няма по-типично име на американски град. В САЩ има 14 Спрингфийлда и всички те участваха в конкурс да бъдат домакин на премиерата на филма, която ще бъде на 21 юли. По екраните на САЩ лентата ще излезе на 27 юли.

Спрингфийлд във Вермонт е бил избран след гласуване в интернет. Участниците в него са взели решението си, след като са видели видеофилмчето на всеки от градовете, участващ в състезанието. Във филмчето на Спринфийлд от щата Илинойс се е снимал мениджър на местна електростанция, който прилича на персонажа от сериала Монтгомъри Бърн, собственик на Спирнфилдската АЕЦ. А във видеото на Спринфийлд от Масачузетс се е снимал сенаторът Едуард Кенеди.

Градът победител е с 9 хиляди жители. „Ние сме толкова щастливи. Включихме се в надпреварата в последната минута и се смятахме за аутсайдери, затова победата ни е толкова скъпа”, заяви вицепрезидентът на местната търговска камара Патриша Чафи.