Певица от Исперих – сред финалистите на турския Мюзик айдъл
Певица от Исперих – сред финалистите на турския Мюзик айдъл / netinfo

23-годишната Невин Джелил от Исперих е сред 16-те финалисти на реалити шоуто "Изпей си песните", което ще се излъчва по турската държавна телевизия. Наподобяващото "Мюзик айдъл" предаване започва в събота, участниците в него, представители на седем държави, ще изпълняват турски фолклор. След кастинги в осем държави измежду 3200 кандидати са избрани 16-те финалисти на турското реалити шоу "Изпей си песните".

Българската кандидатка за слава е от Исперих, Невин Джелил е на 23 години, занимава се с музика от 9-годишна. Тя се яви на единствения кастинг в България, който бе в Разград. В родния й град Исперих вече разпространяват телефона, на който може да се изпращат SMS-и в нейна подкрепа.

Целта на телевизионния формат е да излъчи най-добрия изпълнител на турски фолклор. Жури от популярни певци ще оценява талантите. Предаването започва в събота, ще се излъчва 15 седмици, а чрез елиминации ще отпада по един участник на седмица. Победителят ще получи голяма парична награда, която все още не е обявена в сайта на шоуто, което ще се излъчва по турската телевизия "TRT1".