Пенелопе Крус без проблем захвърлила цигарите
Пенелопе Крус без проблем захвърлила цигарите / getty images
Испанската актриса Пенелопе Крус си призна как прихванала порок от героините, които играела в холивудски филми. Заклетите й фенове със сигурност ще се сетят, че много от нейните персонажи си приличали по едно – били пушачки. Както в лентата „Вики, Кристина, Барселона“ на режисьора Уди Алън, в който си партнира със своя съпруг Хавиер Бардем, а още със Скарлет Йохансон и Патриша Кларксън. За ролята си мадридчанката печели Оскар за поддържаща женска роля.

Пенелопе Крус не обича да бъде наричана „красива“

Пред ирландското списание Stellar 46-годишната Пенелопе Крус разкрива, че покрай своите пристастени към никокина героини, и тя самата станала пушачка и припалвала по 7-8 цигари дневно.
 

Но когато осъзнала, че със съпруга си Хавиер Бардем искат деца, тя незабавно отказала пушенето и си върнала здравословния начин на живот.

„Не пия, не пуша и се храня много здравословно. Винаги много съм внимавала и поддържам здравословен начин на живот“, споделя Пенелопе пред списанието. „Никога не съм консумирала алкохол, но имаше години, през които пушех, защото моите героини също бяха пушачки. Захвърлих цигарите от мига, в който реших да стана майка“.

Пенелопе Крус участвала поне в 3 филма като пушачка, всичко започнало с „Дрога“ (Blow).

Пенелопе Крус стана кръстница на италиански круизен кораб (СНИМКИ)

Днес майката на две деца – Лео и Луна, отново внимава с режима си, в който залага на балансирана диета, на минимум 8 часа сън и задължителна медитация за разпускане и презареждане.

„Опитвам да спя по 8 часа, ако мога, и започнал отново да медитирам отскоро, което действително ми помага да се наслаждавам на мига“, коментира актрисата.

Превод и редакция: DarikNews