/ Gulliver/Getty Images
Круизният кораб потегли по Средиземно море след грандиозни 20-минутни фойерверки
Актрисата Пенелопе Крус стана кръстница на най-новия италиански круизен кораб „Коста Смералда”. Филмовата звезда отлетя за Савона, за да участва в бляскавата церемония. На борда на лайнера се проведе пресконференция с участието на десетки журналисти от различни страни.
 
Самата церемония по кръщението се излъчваше по италианските телевизионни канали и жителите и гостите на Савона можеха да наблюдават какво се случва в пристанището. Круизният кораб потегли по Средиземно море след грандиозни 20-минутни фойерверки.
 


„Коста Смералда” е кораб, който е зареден с втечнен природен газ, което значително намалява вредните емисии в атмосферата. Лайнерът бе отличен с наградата на Италианския морски регистър (RINA) в областта на екологията - „Green Plus“.
 


На борда се прилагат редица модерни технологии, които свеждат до минимум отрицателното въздействие върху околната среда - специални инсталации за обезсоляване и интелигентни системи за управление на енергията. Сега корабът предприема всички мерки за овладяване на епидемиологичната заплаха, свързана с разпространението на коронавируса.
 


Маршрутът на кораба в Западното Средиземноморие включва престои в пристанищата Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка, Чивитавекия (Рим) и Ла Специя.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС