/ Gulliver/Getty Images
Биографичният филм за бившия италиански премиер Силвио Берлускони е аполитичен поглед към страховете на един стар човек. Това заяви неговият автор - световноизвестният режисьор и носител на "Оскар" Паоло Сорентино, цитиран от ДПА.
 
Филмът, озаглавен "Loro" ("Те"), се фокусира върху изпълнения със скандали период между 2006 и 2010 г. Тогава Берлускони се разделя с втората си съпруга Вероника Ларио и е обвинен за организиране на оргии с непълнолетни момичета.
 


Сорентино обаче твърди, "че "Loro" не е пристрастен филм, той нито напада, нито защитава Берлускони". Думата, която описва най-добре филма, е "нежност", каза Сорентино след предварителната прожекция на "Loro 2" за журналисти.
 

Паоло Сорентино
Gulliver/Getty Images


"Нямам намерение да соча никого с пръст. Това би било превзето и самонадеяно", заяви още той. Сорентино уточни, че "Loro", също както и други нeгови филми, изследва "страха от старостта и смъртта, който изпитва не само 81-годишният Берлускони, но и всеки човек".
 


Лентата е с продължителност над три часа и е разделена на две части. Първата част излезе по екраните в Италия миналата седмица, а прожекциите на втората ще започнат на 10 май.
 


Ролята на бившия италиански премиер в лентата е поверена Тони Сервило. Той е сред любимите актьори на Сорентино. През 2008 г. Сервило се снима в друг негов биографичен филм. Отново с главен герой италиански премиер - Джулио Андреоти. Сервило изигра и главната роля във филма на Сорентино "Великата красота".В италианския бокс-офис филмът се нареди на второ място след "Отмъстителите: Война без край".
БТА