Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се ожени
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се ожени / netinfo

Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се ожени за дългогодишната си приятелка и обяви събитието в социалната мрежа, като промени семейния си статус на "женен", съобщи Ройтерс.

Десетки хиляди хора "харесаха" актуализацията на статуса му, която бе придружена от снимка на двойката в сватбено облекло.

Зукърбърг и 22-годишната Присила Чан сключиха брак на скромна церемония в градината на дома му в Пало Алто, Калифорния, в края на една много натоварена седмица, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията на Зукърбърг излезе на борсата в петък, а Присила Чан се дипломира в медицинския факултет на Калифорнийсикя университет в понеделник - същия ден, когато Зукърбърг навърши 28 години. Двамата се запознават в Харвард. Говорителка на компанията заяви, че Зукърбърг сам измислил дизйна на пръстена за булката "с много семпъл червен рубин".

Сватбената церемония била изненада за гостите - по-малко от 100 души, които мислели, че са поканени, за да празнуват завършването на Присила.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се ожени
netinfo