Ново видео на дует КариЗма
Ново видео на дует КариЗма / netinfo

КариЗма заснеха клип към новото си парче “Fool for you”, създадено специално за участието им в престижния европейски конкурс. КариЗма написаха 4 парчета, преди да се спрат точно на тази комбинация между поп и етно, чрез умелото вплитане на тракийски мотиви, изсвирени от самия Теодоси Спасов.

Дворецът „Врана” се превърна във вълшебния дворец на главната героиня(Галя) от клипа, която възпява любовта си към прабългарския си възлюбен(Миро). Вековният парк „Врана”, известен с уникалното видово разнообразие от растения и дървета, дарове за Фердинанд и Цар Борис III от други владетели, се превърна във великолепния лес на „Слънчевата планина”, наричана от траките „Хемус”(дн.Стара планина).

Заобиколена от своите нимфи, героинята прекарва последния ден преди сватбата си в уединение.

Приказният сюжет започва с пира на хана (Миро), който празнува в същия този ден годежа си, заобиколен от верните си кавхани.

Любопитното около снимките на тази сцена от клипа е, че под изключителни мерки за сигурност, на територията на Националния Исторически Музей, бяха извадени реплики на оригиналния пръстен и жезъл на хан Кубрат от династията Дуло, основател на Велика България, за да бъдат носени от Миро по време на снимките.

Киноцентър „Бояна”, в лицето на Ню Имидж, оказаха огромна подкрепа на КариЗма, като предоставиха уникални декори от епохата, за снимките на видеото.

Сценаристи на клипа отново са Галя и Миро.

Режисьор е Александър Моллов, режисьор и на клипа към песента „Минаваш през мен”.

Галя и Миро използваха за снимките отново верния и изпитан снимачен кино екип от гримьори, стилисти, художници, които се погрижиха за тях и при заснемането на клипа към парчето „Минаваш през мен”.

Идеята на КариЗма бе да създадат съвременна историческа легенда от зората на Велика България, в стилистиката на „Властелинът на пръстените”.

Стайлингът е решен в еклектична комбинация от символи и елементи на тракийската, прабългарската и славянската култури.