/ iStock/Getty Images
Новият коронавирус съживи модата на прическите в Източна Африка, като една от тях е с нещо като шипове, напомнящи структурата му, съобщи Асошиейтед прес.



Нарастващата популярност на този стил в прическите се дължи до голяма степен на икономическите трудности, свързани с ограниченията заради новия коронавирус. Някои майки отбелязват, че приготвянето на подобна прическа е евтино, а и целта е да се отправи предупреждение, че новият коронавирус е нещо реално.



През последните няколко години внесената истинска и изкуствена коса от Индия, Китай и Бразилия започна да наводнява пазара и исканията на местните жени нараснаха. Сега във фризьорски салон край оживен път в бедния квартал Кибера в кенийската столица Найроби 24-годишната коафьорка Шарън Рефа създава прически с форма на напомнящи антени шипове, станали известни като прически в стил коронавирус.



"Някои възрастни хора не вярват, че новият коронавирус съществува, но повечето деца изглежда са склонни да мият ръцете си и да носят маски. Редица възрастни обаче не го правят и затова предложихме прическа в стил коронавирус", поясни Рефа.



За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА