Бавното Лори
Бавното Лори / ThinkStock/Getty Images
Няма човек, който да не се трогне от вида на пухкави, сладки, миловидни животинчета, които ни омагьосват с големите си красиви очи. Но за съжаление, както и при хората, външността понякога лъже и тези мили създания в действителност са много опасни дори и за хората.

Малки и пухкави, но все пак зверове (СНИМКИ)

BrightSide подреди класация с 10 невероятно сладки, но и много опасни животни.

Бавно Лори

Бавното Лори е представител на лориевите примати. Големите му очи, сладката му муцунка, малките му ръчички и бавната му природа го прави едно от най-опасните прикрити чудовища. Бавното Лори произвежда токсини от вътрешната страна на лактите си. Те намазват малките си с тази отрова, за да ги предпазят от нападения и съответно смърт от по-големи хищници. Захапка от Лори причинява болезнени оттоци. За щастие токсините не са фатални.

Бавното Лори е представител на лориевите примати.  Големите му очи, сладката му муцунка, малките му ръчички и бавната му природа го прави едно от най-опасните прикрити чудовища. Бавното Лори произвежда токсини от вътрешната страна на лактите си. Те намазват малките си с тази отрова, за да ги предпазят от нападения и съответно смърт от по-големи хищници. Захапка от Лори причинява болезнени оттоци. За щастие токсините не са фатални.
ThinkStock/Getty Images

Леопардов тюлен

Своето „котешко“ име дължи както на петнистата си кожа, така и на хищния си характер. Това е един от най-интересните същински тюлени, обитаващ субантарктическите райони на Южния океан. Заедно с косатката - единственият му враг в природата, морският леопард е доминиращият хищник в южния полярен район. Той е голям и мускулест, с тъмно сив гръб и светлосива долна част на тялото. Храни се основно с топлокръвни гръбначни, а плячката му се състои от пингвини дженту (и млади тюлени. Обикновено леопардовият тюлен напада и убива плячката си във водата, но ако животните се спасяват с бягство на леда, той може да ги последва и там.

Този вид тюлени не се боят да нападат лодки или да изскачат от водата, за да хванат човек за крака. Обекти на такива атаки са най-вече различни сътрудници на изследователски станции. Причината е в тактиката на леопардовите тюлени да нападат от водата животни, стоящи на края на леда. При това без да могат винаги да различат от водата кого или какво точно нападат.

Своето котешко име дължи както на петнистата си кожа, така и на хищния си характер. Това е един от най-интересните същински тюлени, обитаващ субантарктическите райони на Южния океан. Заедно с косатката - единственият му враг в природата, морският леопард е доминиращият хищник в южния полярен район. Той е голям и мускулест, с тъмно сив гръб и светлосива долна част на тялото.  Храни се основно с топлокръвни гръбначни, а плячката му се състои от пингвини дженту (и млади тюлени.  Обикновено леопардовият тюлен напада и убива плячката си във водата, но ако животните се спасяват с бягство на леда, той може да ги последва и там., Този вид тюлени не се боят да нападат лодки или да изскачат от водата, за да хванат човек за крака. Обекти на такива атаки са най-вече различни сътрудници на изследователски станции. Причината е в тактиката на леопардовите тюлени да нападат от водата животни, стоящи на края на леда. При това без да могат винаги да различат от водата кого или какво точно нападат., Най-известният и мрачен случай е смъртта на британския морски биолог Кристи Браун. Тя става жертва на леопардов тюлен по време на гмуркане. В продължение на 6 минути тюленът я държал със зъби на дълбочина 70 метра, докато тя не се удавила. Това е единственият смъртен случай при среща на човек и леопардов тюлен.
Guliver/Getty Images

Най-известният и мрачен случай е смъртта на британския морски биолог Кристи Браун. Тя става жертва на леопардов тюлен по време на гмуркане. В продължение на 6 минути тюленът я държал със зъби на дълбочина 70 метра, докато тя не се удавила. Това е единственият смъртен случай при среща на човек и леопардов тюлен.

Заблуди и истини за най-опасните животни (СНИМКИ)

Мравояд

Как това беззащитно животинче може да е опасно, като дори няма зъби. Погледнете ноктите му. Мравоядът ги използва главно за разкопаване на храна, но няма да се поколебае да ги пусне в действие и когато се чувства застрашен. Напълно достатъчно е едно-единствено движение.

Мравояд, Как това беззащитно животинче може да е опасно, като дори няма зъби. Погледнете ноктите му. Мравоядът ги използва главно за разкопаване на храна, но няма да се поколебае да ги пусне в действие и когато се чувства застрашен. Напълно достатъчно е едно-единствено движение.
Guliver/Getty Images

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КОИ СА ОСТАНАЛИТЕ СЛАДКИ ЗВЕРОВЕ

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook