Как се връща усмивката на един депресиран вомбат? (СНИМКИ и ВИДЕО)
Как се връща усмивката на един депресиран вомбат? (СНИМКИ и ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Гледачите от приют са животни в Австралия са били осенени от брилянтна идея как да върнат усмивката на депресиран вомбат (вид двуутробно животно) - с плюшена играчка, пише в. "Дейли стар".

Най-старият вомбат в света си търси приятелка (СНИМКИ)

Питомецът им - мъжки екземпляр на име Тонка, изгубил една пета от телесната си мазнина, след като останал без майка и след като циклон опустошил част от убежището му. Персоналът на приюта бил твърде зает да поправя щетите и липсата на внимание депресирала вомбата.

Сега обаче, както показват актуалните снимки на Тонка, на които изглежда усмихнат, той отново е щастлив, след като гледачите му от приюта Билабонг в Северен Куинсланд са открили как да го извадят от депресивното му състояние, давайки му да си играе с плюшена играчка.

В естествената им среда повече вомбати живеят само пет години, така че на 7-годишна възраст Тонка е "възстаричък" за плюшени мечета. Това обаче не му пречи по цял да гушка своето другарче.

"Много осиротели животни намират утеха в гушкането на плюшени играчки. Въпреки възрастта си, Тонка не прави изключение. В сърцето си той е едно голямо бебе", споделя гледачката Саманта Шърман.

Подобно на малчуганите, Тонка е малко грубичък с играчките си и се налага да му ги подменят през няколко дни.

"Когато повреди поредния си плюшен другар с острите си зъби, гледаме незабавно да му осигурим нов", допълва Шърман.

Сега, дори и гледачите му да имат работа и да не могат да му обръщат достатъчно внимание, Тонка си има своята плюшена компания. Хората от персонала обаче се стараят вомбатът да получава и всекидневната си доза човешки прегръдки.

Източник: БТА