/ iStock/Getty Images
Булка и младоженец поискаха гостите си по 10 долара, за да присъстват на сватбата им, че и да дойдат на нея със сгъваеми столове. Това написа самата булка в публикация в сайта Reddit.

23-годишната авторка на поста каза, че тя и годеникът, който ѝ е връстник, планират да се оженят след по-малко от месец. Тъй като двойката не иска да харчи много пари за сватбата, те решиха да прекарат празника сред природата. Тържеството ще се състои в каньон в присъствието на 20 гости, които младоженците помолили да носят със себе си сгъваеми столове, за да има на какво да седнат. Младоженката добави, че вместо гала прием, ще има скромна вечеря.

Но опитите на двойката да спести пари не свършиха дотук - в поканата булката пише, че на входа на каньона всеки гост ще трябва да плати 10 долара, тъй като достъпът до територията е платен. Когато сестрата на младоженката получила покана, тя се ядосала и я нарекла скъперничка.

Авторът на публикацията помоли потребителите да оценят нейното поведение и попита дали постъпва правилно. Постът получи 2000 коментара. Повечето коментатори се съгласиха със сестрата на булката. „Да, предпочитам да отида на сватба в Макдоналдс“, пише един от тях. Друг добави: „Не мога да си представя, че ще карам гостите да плащат за каквото и да било на сватбата ми“.

По-рано беше съобщено за индийката булка Ниша от щата Харяна. Тя избяга от сватбата, отмъквайки със себе си парите и бижутата, дарени от нейните роднини. По време на разследването се оказало, че момичето вече е било омъжено за друг младеж, когато се омъжвала за жертвата.

 
БГНЕС