Кулинарният пътеводител "Мишлен" предостави на любителите на добрата храна първата си класация на най-добрите ресторанти в столицата на САЩ.
Нито едно заведение за хранене обаче, не е удостоено с три звезди. Три ресторанта получават по две звезди, а най-титулуваният майстор готвач е Хосе Андрес, ученик на Феран Адриа, създал т.нар. молекулярна кухня.
За пореден ден Токио триумфира като кулинарна столица на света
"Мишлен" откроява заведението на Андрес, наречено "Мини бар", с места за 12 души и цена на дегустационното меню 275 долара, без включени вино и бакшиш.
Другите два обекта са Pineapple & Pearls и The Inn at Little Washington, който е на час и половина път от столицата, в щата Вирджиния.
Продадоха пътеводител "Мишлен" от 1900 г. за 22 000 евро
Класирани са общо 107 ресторанта и са представени 33 различни кухни. "Мишлен"” посочва изрично, че през последните години кулинарната идентичност на Вашингтон, съсредоточена около средно атлантическата кухня, е претърпяла дълбоки промени, които я правят една от най-динамичните в света.
От 21 000 ресторанта, включени в регистрите на "Мишлен" в цял свят, само стотина са получили по три звезди.
Източник: БГНЕС