Легендарната балерина, която не вижда, но танцува в представите си
Легендарната балерина, която не вижда, но танцува в представите си / Guliver/Getty Images

Тя има нужда от помощ, за да седне, но след това удря пета в пета три пъти и дава своите разпореждания, влагайки чувството си за хумор - Алисия Алонсо, легендата на кубинския балет, продължава да преподава, както и да танцува "в представите си", предаде Франс прес.

"Готови ли сте? Да започваме!", твърдият глас на незрящата дама прозвучава на втория етаж в сградата на Националния балет на Куба в Хавана, на който е съоснователка заедно с първия си съпруг Фернандо Алонсо.

Вижте и историята на една друга балерина - Франческа, която е без коса, но със златно сърце

Пред нея танцьорите репетират "Лешникотрошачката" - една от многото творби, интерпретирани от Алисия Алонсо през дългата й кариера, която ще бъде представена в театъра, носещ нейното име на 1 януари.

Снимки на Кендъл Дженър ядосаха балерини (ВИДЕО/СНИМКИ)

Алисия Алонсо не вижда - легендарната балерина губи зрението си след отлепване на ретината, но си представя всяко движение на танцьорите. Алонсо неведнъж е казвала пред журналисти "Аз танцувам в представите си".

Легендарната балерина която не вижда но танцува в представите си
netinfo
С тъмни очила, червен панталон и шал в същия тон, наметнат около главата, с начервени устни и дълги лакирани нокти, Алисия Алонсо остава кокетка въпреки преклонната си възраст. До нея стоят балерините Ивет Гонсалес и Консуело Домингес и й "нашепват" хореографията.

Отново прозвучава гласът на балетната прима, описваща движенията на танца с широки жестове с ръце пред младите си възпитаници.

"Вие правите нещо, което трябва да бъде вечно и да достигне до света. Вие го носите в ръцете, телата, лицата си и имате шанса да го осъществите", казва легендарната Алисия Алонсо, преди да допълни: "Карате ме да ви завиждам!".

Източник: БТА