Запознайте се с Франческа Генони, красивата балерина, която още в тийнейджърска възраст започва да губи косата си. Любовта към танца и балета не позволяват на Франческа да се откаже да прави това, което най-много обича, и тя намира начин да продължи.

„Започнах да губя косата си на 13-годишна възраст. Първо бяха малки плешиви петна по цялата ми глава. С времето те ставаха по-големи и ми беше все по-трудно да се справя с тях", разказва Франческа. „През 2008 година разбрах, че скоро ще съм напълно плешива, така че се подготвих за неизбежното - външният ми вид щеше да е драстично променен".

Да бъдеш балерина без коса не е никак лесно. Задължително е да имаш перука, разкрива Франческа.

„Потя се заради светлините на прожекторите, при това доста. Тъй като нямам вежди, които да спират потта, тя влиза в очите ми. Това доста затруднява танца ми", признава балерината.

Франческа не пази таланта само за себе си. Тя преподава балет в детска школа. И казва, че това е нейното призвание - да преподава и да споделя това, което знае, с учениците си.

А те я обожават.

„Госпожица Франческа е страхотна", „Винаги ни помага", „Госпожица Франческа е много забавна", „Няма коса, но има златно сърце. Това не я прави различна от другите", казват малките балерини.

За хората в нейното положение Франческа има един съвет: „Намерете вътрешен мир, иначе никога няма да бъдете щастливи".