/ iStock
Откакто стартира през 2009 г., Uber непрекъснато тества границите на възможностите на услугата за резервиране на автомобили. Не става дума само за доставка на храна - през последното десетилетие пътниците могат да използват приложението за превоз на пътници, за да резервират всичко - от пътуване с хеликоптер до гушкане на котенца от местен приют. В един момент дори можеше да се резервира сватба с Uber.

А днес, в празничен обрат на тази традиция, приложението стартира най-новото си начинание: Uber Sleigh - първата в света услуга по заявка за пътуване с шейна с елени, предаде „TimeOut”.

Да, чухте правилно: само за ограничен период от време и ако случайно се намирате в близост до Полярния кръг, можете да използвате приложението Uber, за да осъществите най-смелите си празнични фантазии. И това е безплатно!

Ездата със северни елени тръгва два пъти дневно между 12 и 18 декември от курорта Апука в Рованиеми, който е столицата на финландска Лапландия. Повикайте шейна и ще бъдете отведени на двучасово живописно пътуване през впечатляващите зимни пейзажи на лапландската провинция. След като се плъзнете през покрити със сняг гори и покрай огромни замръзнали езера, шейните ще бъдат паркирани за междинна закуска с традиционен горещ сок от горски плодове и сладки изкушения около огън от дървени трупи. Това е малко по-хубаво, отколкото да седите на задната седалка на Toyota Prius.

Ездата със северни елени може да се резервира в приложението един час преди тръгването и ще се приема по реда на постъпване. Най-добрата част? Те са напълно безплатни! Сега остава само да покриете разходите си за полети до Лапландия... 
БГНЕС