/ ThinkStock/Getty Images
Много жени смятат, че първите признаци на стареене се появяват по лицето и шията, като обръщат специално внимание на грижата срещу бръчки по тези части на тялото. Научно доказано е обаче, че нито лицето, нито шията остаряват най-бързо, а…гърдите.

Изследвания са установили, че чувствителната и тънка тъкан на гърдата е по-податлива на признаци на стареене.

Да си знаете: Удоволствието от секса намалява с възрастта


Гърдите ежедневно са изложени на редица фактори, които могат да насърчат стареенето и да причинят "увисване". Преди всичко, промените в размера на гърдите след загуба и наддаване на тегло, както и бременността, причиняват разтягане на кожата и тъканите, което намалява еластичността й. Ежедневната грижа за кожата на гърдите с хидратиращи кремове (каквито полагаме и на лицето) може да помогне за забавяне на този процес.

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора (ВИДЕО)

Друг основен враг на кожата на гърдите е слънцето, което значително ускорява стареенето на тази част от тялото и кара кожата да загуби еластичност. В това се включват и модерните бански костюми с дълбоко изрязана горна част, които излагат кожата на вредните слънчеви лъчи. За да предотвратите това, използвайте защитен крем всеки път, когато гърдите ви не са покрити (дори когато няма слънце) или носете по-често тениски, които изцяло покриват гърдите.

Кои са плодовете, които предпазват мозъка от стареене? (ВИДЕО)

Не ограничавайте ежедневната грижа само върху лицето и шията - разширете я до гърдите и деколтето, за да забавите появата на първите признаци на стареене, съветват специалистите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БГНЕС