Херцогинята на Съсекс Меган, херцогинята на Кембридж Кейт и сестра й Пипа Мидълтън заедно на Уимбълдън
Херцогинята на Съсекс Меган, херцогинята на Кембридж Кейт и сестра й Пипа Мидълтън заедно на Уимбълдън / Gulliver/Getty Images
Невероятно, но факт

Невероятно е, но е абсолютен факт, че на херцогините Кейти и Меган им е забранено да показват публично едни определени части от тялото си преди 18:00 часа. 


Преди около година сайтът News.au.com публикува обширно интервю с експерта по кралски етикет Мика Майер. Тогава един малък фрагмент от тази статия предизвика огромен интерес. Оказа се, че на херцогините на Кеймбридж и Съсекс е абсолютно забранено да носят диамантени бижута преди 18:00 часа. Те не бива да бият на очи с лукс и да изглеждат предизвикателно. Известно е, че кралица Елизабет като цяло насърчава скромността и официалния подход към външния вид.   

Меган Маркъл създава модна линия офис облекло

Съпругата на принц Хари навършва 37
Guliver/Getty Images

Изненадата обаче е друга. В интервюто Майер посочва и друга любопитна протоколна част от кралския етикет, която тогава се изплъзна от вниманието на пресата. Какво друго е забранено на Кейт и Меган преди 18:00 часа? В кралския протокол е записано, че херцогините нямат право да показват пръстите на краката си преди този час. 

С какво се храни Кейт Мидълтън?

Херцогинята на Кеймбридж с ефирна рокля, носена и през ноември миналата година
Gulliver/Getty Images

"През деня, когато херцогините присъстват на официални събития, винаги ги виждаме само със затворени обувки“, отбелязва Майер и допълва, че на кралските особи са разрешени само обувки с кръгъл и леко заострен нос. Сандалите или обувките с отворен пета са разрешени само по червения килим, пише elle.ru.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук