Китайка предложи на търг болната си майка
Китайка предложи на търг болната си майка / netinfo

Жена от провинция Ляонин в Китай предложи за продан по Интернет майка си. Тя е готова да я даде на всекиго, който е готов да се ожени за нея и да заплати всичките разходи за медицинско обслужване, необходимо при лечение на рак.

Със съгласието на майка си 31-годишната Ду Чунмей съобщава, че няма възможност да посреща разходите за лечение и при невъзможността да спаси живота на майка си е решила, че единственият изход е да я предложи на търг по Интернет. Г-жа Ду разказва, че тя и брат й са изхарчили всичките си спестявания за лечението на баща им, също болен от рак, който вече не е сред живите.

Заемали са пари от роднини и близки и са задлъжнели жестоко. Вече нямало кого да помолят за помощ и им хрумнало да поискат съдействие по Интернет, съобщи БГНЕС.

Разпространената в Мрежата обявя за продажба на майка привлече голямо внимание и породи разгорещени дебати, съобщават китайските средства за масова информация. Мнозинството осъжда постъпката на г-жа Ду, изтъквайки, че тя дискредитира традиционната китайска култура на почитане на родителите. Според някои това е добър начин да се привлече вниманието на информационните средства и да се намери подкрепа.