/ Gulliver/Getty Images
Херцогинята на Кембридж Катрин отправи призив във видео разговор към млади родители, акушерки и други служители в родилни отделения да промотират посланието й за повишаване на информираността за психичното здраве по време на пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Уилям и Кейт с призив да се грижим за психичното си здраве по време на пандемията (СНИМКИ)

Във видео, публикувано от двореца Кенсингтън - официалната резиденция на херцогинята на Кембридж Катрин и съпруга й принц Уилям, майката на три деца разговаря чрез видео връзка с различни хора, сред които родилка и акушерка.
 

"Като организации вие играете важна роля, предоставяйки ключова информация, и като цяло разчитате на общественото доверие. Следователно информацията, която давате, е от огромно значение за много хора в това време", заяви херцогинята на Кембридж Катрин, обръщайки се към представители на неправителствени организации за подпомагане на психичното здраве, включили се във видео разговора.

Видеото е разпространено по повод британската седмица, целяща да повиши информираността за майчиното психично здраве.

Карантина като за кралица: Дворецът, в който Елизабет II се крие от вируса (ВИДЕО/СНИМКИ)

В отделен отрязък херцогинята на Кембридж Катрин разговаря с родилка на болнично легло, поздравявайки я за раждането на сина й. Съпругата на принц Уилям отбелязва, че е странно "за първи път" да води разговор по този начин заради мерките за социално дистанциране.

В друг отрязък, на въпрос на акушерка дали може да познае дали се усмихва под маската, Кейт отговаря: "Да, съдейки по очите ви".

Херцогиня Катрин разкри какво правят кралските деца по време на изолацията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Херцозите на Кембридж отдавна подкрепят кампании за насочването на общественото внимание към психичното здраве.

Междувременно Контактмюзик, позовавайки се на кралски наблюдатели, съобщи че Меган Маркъл планира да лансира отново лайфстайл сайта си The Tig, след като със съпруга й принц Хари се оттеглиха като висши членове на британското кралство семейство.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА