Бързото разпространение на новия коронавирус в Обединеното кралство принуди членовете на кралското семейство да се изолират от обществото и да предприемат драстични мерки, за да се предпазят от заразяване. Но тяхната изолация не е като на повечето хора, чието лично пространство е ограничено в рамките на един апартамент или къща. Кралицата си има цял замък с 1000 стаи, където да се изолира. Всъщност Елизабет II си има 3 замъка и няколко двореца, но тя е избрала да се изолира в най-големия и най-стария сред тях - в замъка Уиндзор. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Уиндзор
Gulliver/Getty Images

Замъкът  Уиндзор е най-големият и най-старият все още използван дворец в целия свят. Той е построен от Уилям Завоевателя през 11 век като отбранително съоръжение, след което многократно е разширяван и преустройван. Уиндзор става официална кралска резиденция през 19 век по времето на кралица Виктория. Цели 8 кралски династии са обитавали този разкошен замък.

Уиндзор
Gulliver/Getty Images

През 1992 г. пожар унищожава значителна част от апартаментите за лично и церемониално ползване. 5 години по-късно дворецът е възстановен в предишния му блясък, като при ремонта на сградата са използвани същите техники използвани при първоначалното му построяване преди повече от 900 години.

Уиндзор
Gulliver/Getty Images

При нормални обстоятелства голяма част от замъка е отворена за посетители. За да разгледате целия замък и прилежащите му части, ще ви трябват поне 3 часа. Ще може да посетите великолепните държавни апартаменти, обзаведени с някои от най-добрите произведения на изкуството от Кралската колекция, включително картини на Рембранд, Рубенс и Каналето.

Елизабет Втора
Gulliver/Getty Images

В замъка се намира и красивия параклис Сейнт Джордж – мястото, където са погребани 10 британски монарха, включително Хенри VIII и Чарлз I. Параклисът е и един от най-добрите примери за готическа архитектура в Англия. В него са извършени сватбените церемонии на кралицата и принц Филип, на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и на принц Хари и Меган Маркъл.

Замъкът Уиндзор има собствен парк и картинна галерия, в която периодично се излагат произведения от кралската колекция. Замъкът е и мястото, където се провеждат голяма част от кралските официални приеми и вечери, както и множество обществени събития.

Елизабет Втора
Gulliver/Getty Images


Елизабет II е прекарала голяма част от детството си тук и затова той е най-близък до сърцето ѝ.

Вижте част от кралското великолепие в което Елизабет II и нейният съпруг принц Филип прекарват своята изолация по време на пандемията.

Уиндзор
Gulliver/Getty Images

Ето как изглежда една от дневните стаи на кралицата в която тя често приема гости: