Въпреки бързото разпространение на коронавируса в Обединеното кралство, кралицата и останалите членове на кралското семейство проявяват самообладание и увереност пред медиите, отправяйки позитивни и насърчаващи послания към обществото. Но близки до кралското семейство източници съобщават, че паниката се промъква и в кралския двор. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Преди дни в британските медии се появи слух, че 98-годишния съпруг на кралицата принц Филип е заразен с вируса и е в смъртна опасност. От кралския двор опровергаха тази информация, но кралицата е доста притеснена от ситуацията и предприе мерки за пълна изолация. Припомняме ви, че кралицата в началото на седмицата смяташе да продължава да изпълнява част от служебните си задължения и да приема чуждестранни гости в Бъкингам, но бързо промени плановете си  и няколко дни по-късно Елизабет Втора и Филип се отправиха в изолация към замъка Уиндзор седмица по-рано от предвиденото. Съобщава се, че кралското семейство ще остане там и след Великден заради пандемията.

Кралицата е приела тежко и новината за отлагането на любимото и събитие през годината - кралското конно шоу в Уиндзор, което се провежда от 1943 г. и от тогава до сега кралицата не го е пропускала нито един път.   

93-годишната кралица също така отмени своите градински партита, които толкова много обича, както и приема по повод сватбата на принцеса Беатрис и още ред други планирани мероприятия.

Според британските медии освен заради коронавируса, кралицата е силно притеснена и заради ситуацията с по-малкия ѝ внук принц Хари. Историята с Меган и Хари напомня на Елизабет II за сестра ѝ Маргарет. Тя сериозно се опасява, че малкият ѝ внук преживява дълбока лична драма, твърди кралския историк Робърт Лейси. Въпреки Мегзит и всичко случило се, тя продължава да бъде баба, която обича внука си, но в душата си тя счита за немислимо внукът ѝ да поставя личния си живот пред обществения дълг.
 

От своя страна принц Хари също е близо до паниката, твърдят източници от неговия приятелски кръг. Той е сериозно притеснен за здравето на баба си и баща си и съжалява, че е далеч от тях и не може да ги подкрепи в този труден момент. Вероятно той е притеснен и от факта, че може да е заразен коронавируса заради срещата му от миналата седмица с Луис Хамилтън, който преди това се е виждал със Софи Трюдо и Идрис Елба - и двамата с положителни проби за COVID-19. Принцът прие трудно и факта, че организираните от него Invictus Games се отлагат за другата година.

Меган също е притеснена от заплахата, която е обсебила света, но прави всичко възможно да не превръща паниката в част от всекидневието си. Тя е ограничила контактите си, живее в пълна изолация, мие ръцете си редовно и не докосва лицето си.

Принц Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Меган е споделила на свои приятели, че Хари се чувства безпомощен и на моменти паникьосан, защото опасността за баба му и баща му е реална, а подобно заболяване може да бъде фатално за тях. Въпреки това двамата се опитват да запазят самообладание и даже публикуваха на профила си в инстаграм множество съвети към тези, които се борят със самоизолацията или със социалната изолация по време пандемията от коронавирус.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This afternoon, The Duke and Duchess of Sussex attended the annual Commonwealth Service at Westminster Abbey on Commonwealth Day, alongside Her Majesty The Queen and Members of The Royal Family. The Commonwealth is a global network of 54 countries, working in collaboration towards shared economic, environmental, social and democratic goals, and the Service today seeks to highlight the vast community which spans every geographical region, religion and culture, embracing diversity amongst its population of 2.4 billion people, of which 60 percent are under 30 years old. As President and Vice-President of the @Queens_Commonwealth_Trust, The Duke and Duchess of Sussex have been passionate advocates of the Commonwealth having spent many years working closely with the next generation of Commonwealth leaders. The theme of the Commonwealth for 2020 is ‘Delivering A Common Future: Connecting, Innovating, Transforming', placing emphasis on youth, the environment, trade, governance, and ICT (Information and Communications Technology) and innovation. From working to protect the earth's natural resources and preserving the planet for generations to come, to championing fair trade and empowering the youth of today to transform the communities of tomorrow, the Service celebrates the Commonwealth's continued commitment to delivering a peaceful, prosperous and more sustainable future for all. Photo © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on


Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също ограничиха обществените си прояви, а двете им по-големи деца принц Джордж и принцеса Шарлот ще продължат уроците си у дома, след като училището, в което учат, помоли родителите да не водят децата си заради пандемията.
 

Коронавирусът вгорчи и живота на принцеса Беатрис, чиято сватба,  планувана за 29 май, най-вероятно отново ще се отложи. Сватбата на Беатрис и годеника й Едуардо Моци вече бе отложена веднъж заради разразилия се сексскандал с участието на баща ѝ - принц Андрю. Източници, близки до тях, разкриват, че Беатрис била "бясна" заради реалната възможност това да се случи отново.

Сватбата на Джеймс Мидълтън - братът на херцогинята на Кеймбридж Кейт, също се отлага заради коронавируса. 32-годишният Джеймс и годеницата му Ализи Тевенет, които се сгодиха миналата година, планираха да се оженят в родната й Франция това лято.

Медиите в кралството разпространиха и новината, че принц Уилям скоро може да поеме функциите на Елизабет II, тъй като кралицата трябва да бъде поставена под карантина. Бащата на Уилям - принц Чарлз, също трябва да е под карантина заради възрастта си.  

Кралското семейство за последно заедно (ГАЛЕРИЯ)

Найджъл Коуторн, експерт по въпросите на британската монархията смята, че е съвсем разумно е принц Уилям да играе ролята на заместник на кралицата, тъй като на монархията и трябва физическо присъствие, а не само виртуално. Уилям е трети по ред наследник на трона и в чудесно здраве, както и брат му Хари.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук